Hopp til hovedinnhold

Entra inngår avtale med Arealize: Kan visualisere nytt kontor på 1-2-3

Entra vil benytte kunstig intelligens for raskt å kunne vise hvordan et kontorlokale kan bli for en kunde, og inngår samarbeid med Arealize.

Maria Hope, leder fretidens arbeidsplass Entra
Maria Hope, leder fremtidens arbeidsplass Entra
_/image/07b1d990-1034-476b-b912-5762dd542d01:65870df81ff9d2c783d9125dbe4d86b79c8045ed/block-166-91/Maria%20Gr%C3%B8neng%20Hope_L.jpg?quality=70

– Hver dag tilbringer mer enn 70.000 mennesker arbeidsdagen sin i et Entra-bygg. Felles for dem alle er at de har krav og forventninger til kontoret og hvilken rolle kontoret skal inneha. Verktøyet til Arealize gjør det mulig på en effektiv måte å vise kunder og potensielle leietakere ulike løsninger for et lokale, sier leder for fremtidens arbeidsplass i Entra, Maria Hope.

Arealize er et digitalt verktøy som lager plantegninger for utforming og tilpasninger av eiendom ved hjelp av kunstig intelligens. Arealize tar utgangspunkt i eksisterende tegninger og gjeldende regler for et lokale, og basert på dette tegner det opp forskjellige mulige løsninger.

– Med selvstendige algoritmer kan Arealize tegne en ny løsning for et lokale underveis i et møte med en kunde. På denne måten får kunden raskt se om lokalet er riktig for dem og hvilket potensial som finnes, sier daglig leder i Arealize, Sophie Irgens.

I dag må eiendomsselskapene bestille nye plantegninger av arkitekter for å vise ulike muligheter i et lokale. I kundemøter fremover kan Arealize vise utforming i både 2D og 3D som kan endres på der og da. Når rammene er på plass, kan detaljer og videre kreativ utfoldelse overlates til arkitektene.

– Vi gleder vi oss til å ta i bruk Arealize og tilby våre nye og eksisterende leietakere en mer effektiv arbeidsprosess. Kombinasjonen av vår kunnskap om arbeidsplasskonsepter og kunstig intelligens vil raskt kunne vise hvordan et kontorlokale kan tilpasses kundenes behov i dag og i fremtiden, sier Hope.