Hopp til hovedinnhold

Holtermanns veg vinner av Eiendomsprisen Midt-Norge 2023

Holtermanns veg 1-13 er tildelt Eiendomsprisen Midt-Norge for 2023. Prisutdelingen fant sted under regionens største konferanse for næringseiendom. Entras prosjekt i Kongens gate 87 var også nominert sammen med R. Kjeldsbergs prosjekt Alo.

Entra er vinner Eiendomsprisen Midt-Norge 2023 for Holtermanns veg 1-13. F.v. Knut Efskin (Norion Næringsmegling), Berit Rian (NiT), Frank Randel Helgesen (Entra), Stine Hostad (Entra), Sigmund Virik (Entra) og Tor-Henning Aalmo (Danske Bank). Foto: Norion Næringsmegling
_/image/e46c66f5-3163-4879-aa0b-12fb7cf9b64e:8c2fb447a4cbd87229bbdf005c638908d0feb0e8/block-166-91/Eiendomsprisen%20Midt%20Norge%202023%20-%20foto%20Norion%20N%C3%A6ringsmegling.jpg?quality=70

Bak prisen står Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Danske Bank og Norion Næringsmegling. Dette er den 20. gangen at prisen deles ut. Juryen uttalte at konkurransen i år har vært knallskarp mellom gode prosjekter med kvaliteter i toppklasse. I statuttene for Eiendomsprisen står det at prisen skal deles ut til et prosjekt som skal være utviklet i løpet av de siste to til tre årene. Både nybygg og utviklingsprosjekt hvor eldre bygningsmasse transformeres til næringsarealer er kvalifisert.

Vinneren ble altså Holtermanns veg 1-13 med det andre av prosjektets totalt tre byggetrinn. Byggetrinn én var nominert til Eiendomsprisen allerede i 2021. Nå med byggetrinn to ferdig, og det tredje byggetrinnet underveis, fant juryen Holtermanns veg 1- 13 byggetrinn to, som en svært verdig av årets Eiendomspris.

Fra juryens begrunnelse om Holtermanns veg:

«Juryen har lagt vekt på de høye kvalitetene som lagt inn i bygget så vel innvendig som utvendig. Spesielt tiltalende er utformingen av første etasje med personalrestaurant hvor man i tillegg til lunsjservering også kan booke egne «chambre separe» for spesielle arrangementer. I tillegg er det et stort og velutstyrt møtesenter hvor leietakerne kan booke rom etter behov slik at de ikke trenger å ha så mange møterom inne i egne lokaler. Første etasje i byggetrinn to blir selve navet for alle byggetrinnene.

Kontorlokalene er utformet på en måte som gjør dem fleksible, og med store vinduer blir lokalene lyse og trivelige. Det kan også nevnes at bygget har andre fasiliteter som treningsrom, garderober, restauranter og kafeer, sykkelparkering m.m. Til slutt må vi nevne at bygget tilfredsstiller strenge miljøkrav både under byggeprosessen og som ferdig bygg. Eiendommen har BREEAM Excellent-sertifisering og energiklasse A.

Juryen vil berømme vinneren for å ha gjennomført nok et prosjekt med høy kvalitet som beriker byen vår.»

– I år hadde vi usedvanlig gode odds med to nominasjoner. Det er stor stas å vinne eiendomsprisen og veldig motiverende å få anerkjennelse for prosjektene vi utvikler. Tusen takk til alle som har bidratt, sier Stine Hostad, leder for Entra i Trondheim.

Om Holtermanns veg
Prosjektet i Holtermanns veg er Entras største utviklingsprosjekt i Trondheim med totalt mer enn 48 000 kvadratmeter kontor- og næringsarealer, inkludert felles oppholdsarealer og garasje. Holtermanns veg befinner seg i sentrum av kunnskapsaksen i Trondheim og er i ferd med å bli etablert som et samlingssted for bedrifter med fokus på vekst, utvikling, teknologi og bærekraft.

De to første byggetrinnene er nå fullført, mens det siste byggetrinnet vil stå ferdig i 2025. Byggetrinn to utgjør ca. 20 900 kvm og har leietakere som bl.a. Volue, WSP, Thales, Trondheim TechPort, Innovasjon Norge og Trondheim kommune.

Eiendommens tredje og siste byggetrinn medfører ytterligere 15 500 kvadratmeter med arealer, hvorav rundt 9600 kvadratmeter vil være forbeholdt NRK Trøndelag som flytter sitt hovedsete i Midt-Norge fra Tyholt til Holtermanns veg.

HENT har hatt totalentreprise for prosjektet og eiendommen er tegnet av Pir2 Arkitekter.