Hopp til hovedinnhold

Kunnskapsrik dag på Tøyen Torg

Bærekraftig dag med aktiviteter for hele familien på Tøyen Torg ga både deltakere og arrangører en dag de sent vil glemme.

Foto: Lasse Ibsen Thun
_/image/e1bd1614-3e1b-4cf1-a574-a4cbccca372e:e8ad5d2bc5116e67a40653041e92ea03024b945f/block-166-91/entra-rebus25.jpg?quality=70

– På taket av Tøyen Torgs høyeste bygg har min rebus-post lært barn og voksne om hvilke produkter som inneholder plast og ikke, og hvordan en skal sortere avfallet. Jeg har lært mye selv, men også hatt det gøy med å se reaksjonene når en skjønner hvor mye som faktisk er plastprodukter. Det forteller Abdirahman Mahamed Muhumed på 17 år.

entra-rebus28.jpg
Abdirahman Mahamed Muhumed har bodd hele livet i bydel Gamle Oslo. Under rebusløpet fikk han se en ny utsikt over Oslo, men også lært barn om viktigheten av å ta vare på naturen. Her sammen mor Silje Førland Erdal med barn. Foto:Lasse Ibsen Thun.

Et høydepunkt for Muhumed var da en 6-åring fortalte sine foreldre at et fleece-pledd er laget av plast, og at plast er laget av olje. «Da jeg hørte at en førsteklassing kunne sånt fikk jeg troen på at den kommende generasjonen vil redde verden altså». Muhumed har også bistått med markedsføringen av arrangementet sammen ni andre ungdommer fra Gamle Oslo, som Entra har ansatt gjennom Jobbsøkerhjelpen.

En annen som var glad for jobberfaringen på Bærekraftig Dag var Nasrin Adam.
– Jeg har fått stor tillit her. Jeg har fått nøkkelkort, nøkler og fikk selv være med å bestemme hvor jeg skulle stå. Markedsføringen og det jeg har gjort i dag gir meg den arbeidserfaringen jeg ønsker. Jeg har søkt mange jobber, men få har ringt meg tilbake. Dette gir meg innhold til CV-en, og styrker meg videre i arbeidslivet. 

entra-rebus21.jpg
Nasrin Adam loset folk opp til postene på taket og bistod på en rebuspost om hva som skal kastes i blå og grønne poser. Foto:Lasse Ibsen Thun.

Ifølge eiendomssjef Tine Rustberggård Bjørn i Entra har det vært en svært positiv erfaring å ansette de lokale ungdommene til Bærekraftig Dag.
– Ungdommene har vært en stor ressurs for oss, forteller hun.

Entra arrangerte dagen 2. mars fordi Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019.

– Vårt ønske var å dele kunnskap og inspirere barn og unge til å bli enda mer opptatt av miljø og klima. Motiverer vi noen til å lære mer, til å studere videre eller til å engasjere seg for en mer bærekraftig fremtid, så har vi lykkes, sier hun.

- Dette er nok en utsikt som svært få har sett. Du blir virkelig stolt av Tøyen når en står der oppe og ser utover!, sier eiendomssjefen full av begeistring.

entra-rebus10.jpg
En av rebuspostene var på taket av det høyeste bygget til Entra på Tøyen Torg. En utsikt få hadde sett før.Foto:Lasse Ibsen Thun. 

En tegnekonkurranse for barn var også en del av rebusløpet. Vinnerbidraget vil bli til et ekte møbel som skal bygges av en møbeldesigner og plasseres i Entras bygg i Kristian August gate 13 i Tullinkvartalet i Oslo sentrum, når det står ferdig. Målet var å formidle verdien av redesign og ombruk til deltakerne på Bærekraftig Dag.

Det var ikke bare rebusløp inne i byggene på Tøyen Torg på Bærekraftig dag. Det var blant annet også gratis kino med popkorn, quiz med flotte premier og miniforedrag.

– Vi er glad i Tøyen og nabolaget. Nylig ble Entra med i Tøyen Torgforening, og dagens arrangement er et eksempel på samfunnsansvaret vi vil ta. Dagen var lærerik og viktig for alle involverte, avslutter eiendomssjef Bjørn.

entra-rebus9.jpg
Bestemor Jord Østvik, mor Live Østvik og datteren Selma diskuterer kildesortering. De var tre av de over 300 deltakerne på Bærekraftig Dag på Tøyen Torg.Foto:Lasse Ibsen Thun.