Hopp til hovedinnhold

Beriker Nygaarden med nytt og unikt ombrukskonsept

Det er med entusiasme og glede vi snart ønsker Marie Østerbø og Chambr velkommen inn i Nygaarden.

_/image/671cb21e-d221-412a-b20e-01f65d159d31:45c0d82d5c1fe9570a012de6414b8acf40eff042/block-166-91/Chambr_Nygaarden2_feb24.jpeg.jpg?quality=70

 

Chambr, en bruktbutikk med fokus på kvalitetsmerkevarer, har inngått avtale med Entra om leie av 188 kvadratmeter i Nygaarden i Bergen. Daglig leder i Chambr Marie Østerbø er i gang med klargjøring for åpning i April.

– Chambr skal utvide opplevelsen av ombruk med et helt nytt og unikt konsept i Nygaarden. Hos oss kan de som liker fine og eksklusive ting, få mulighet å kjøpe brukt, og de som ønsker kan selge sine brukte skatter. Hos oss kan du prøve klærne, ta på tingene og måle størrelser. I motsetning til å handle brukt på nett slipper du her usikkerhet om kvalitet, tilstand eller fraktkostnader, og kan ta varen med deg hjem med det samme, sier Østerbø.

 

Vintage og kvalitet

Chambr er et franchisekonsept fra Kirppis Norge AS, og konseptet fungerer slik at de som har brukte kvalitetsprodukter og merkeklær de vil selge gjør plassavtale med Chambr, og så vil butikken selge varene videre for dem. Chambr vil også tilby enkelte bærekraftige produkter av lokale grundere og klesreparasjon.

 

Kvalitetsbutikk med sentral beliggenhet

– Vår visjon er å gjøre det enkelt og trygt å kjøpe eksklusive brukte produkter, og sentral beliggenhet i attraktive bygg bidrar til dette. Det finnes et mylder av tjenester for kjøp og salg av brukte ting over nett, men vi tror det beste kvalitetskjøpet gjøres i en god fysisk butikk. Vi er sikre på at Chambr vil gjøre Nygaarden enda mer livlig og aktuell med vårt konsept, smiler Østerbø.

 

Chambr_Marie.jpeg
Marie Østerbø ser frem til åpning i April.

 

Et område med lang bruktbutikkhistorie

Nygaarden er et åpent sentrumsbygg med trivelige møteplasser, estetiske kvaliteter sentralt i Bergen, på tomten der det Brukthuset tidligere stod. Bygget har høye krav til arkitektur og miljø med blant annet plan for gjenbruk av materialer. Byggets miljøfokus og områdets bruktbutikkhistorie er i tråd med Chambrs egen visjon.

– Det er med entusiasme og glede vi snart ønsker Marie Østerbø og Chambr velkommen inn i Nygaarden. For oss i Entra er det viktig å kombinere bærekraft med relevans. Butikker som Chambr vil tilføre området verdifullt utvalg av lokale tilbud på en god måte, og bidra til pulserende liv gjennom sin drift. Vi vil på denne måten bidra til mer sirkulær økonomi i praksis, og trekke flere besøkende til området, sier Sturla Hjelmervik som er Entras leder i Bergen.

Chambr i Nygaarden åpner i april 2024, og åpner for booking av standplass for selgere i mars.

– Vi gleder oss til å komme i gang og samarbeide med de andre leietakere i Nygaarden for de beste kuppene i byen vår, avslutter Østerbø.