Hopp til hovedinnhold
Trondheim Brattørkaia 13B, 7010 Trondheim
Eiendom
_/image/9577eeec-2958-4d0b-a0c7-f88d1f1fb7d6:e178295a83e34ca0cefbe2ad2dd4693b3b5a8fd0/block-1024-585/Bratt%C3%B8rkaia%2013%20B,%20Toldboden%20-%20fasade%20kveld.jpg?quality=70
63.439373969443 10.40266424424878

Brattørkaia 13B - Toldboden: Moderne kontorer i historiske omgivelser

Brattørkaia 13B, bedre kjent som Toldboden, ligger på Brattøra med kun få minutter gangavstand til tog, buss og hurtigbåt. Dette er et kontorbygg der historien sitter i veggene og som er modernisert i 2023. Med moderniseringen legger vi også til rette for at Toldboden blir et mathus for hele byen.
 • Område Trondheim
 • Størrelse 6 110 kvm
 • Byggeår 1919
 • Modernisert 2023

Lokalene: Kontorer med historisk sus

Toldboden ble bygget til Tolletaten i perioden 1910-1919 og består av administrasjonsbygget (hovedbygningen) og pakkhuset (lager). Tolletaten flyttet ut av lokalene i 2018, og eiendommen er nå  modernisert og oppgradert i tett dialog med Byantikvaren. Bygget har en høy arkitekturhistorisk verdi. Gjennom rehabiliteringen har det historiske bygget blitt skånsomt ivaretatt og satt i stand for å stå i hundre nye år. Administrasjonsbygget er den eldste delen, og består av fire fløyer rundt en lysgård. Både fasader og store deler av interiøret er fredet, og bygget er et eksempel på vern gjennom bruk. Etter moderniseringen er dette kontorer ingen andre i Trondheim har maken til. I den største delen, i det gamle pakkhuset som opprinnelig var lagerbygg, har det blitt moderne kontorer med særpreg i de øverste etasjene. På bakkeplan planlegges det for spennende serveringstilbud som vil være tilgjengelige for hele byen. Lokalene blir fleksible slik at de kan tilpasses både store og små selskaper og arrangementer. Et perfekt tilskudd til hele Brattøra, enten du ønsker å ta en matbit med kollegaer eller en lunsj med familien etter et besøk til Pirbadet eller tur langs kaia.

Fasiliteter

 • Resepsjon
 • Sykkelparkering
 • Garderobe
 • Parkering
 • Personalrestaurant
 • Ladestasjon for elbil

Beliggenhet: Kort vei til "alt"

Toldboden ligger lengst nordøst i rekken av Entra-eiendommer på Brattørkaia. Brattøra har vært åsted for et av de mest betydelige byutviklingsprosjektene i Trondheim det siste tiåret, med Entra som en sentral aktør. I dag er det tidligere slitne havnekvarteret en av byens mest spennende bydeler, med badeanlegg, havnepromenade, kongresshotell, rockemuseum, restauranter og kafeer. Visste du at det også er Midt-Norges største kommunikasjonspunkt med over seks millioner reisende i året? Mer skal det bli også, for utviklingen av området fortsetter, blant annet med tiltak som vil gjøre det enda mer levende – ikke minst etter kontortid med nye tilbud blant annet på Toldboden.  

Nærområdet

 • Buss: 200 m
 • Tog: 300 m
 • Hurtigbåt: 250 m
“Etter moderniseringen er dette kontorer ingen andre i Trondheim har maken til”

Bærekraft: Vern gjennom bruk

Det mest miljøvennlige bygget er det bygget som allerede er oppført. For oss er det en selvfølgelighet at en arkitektonisk skatt som Toldboden skal ivaretas også for ettertiden. Det mener vi best gjøres ved vern gjennom bruk. I prosessen med å rehabilitere og modernisere Toldboden har vi også ivaretatt hensyn til bærekraft. Så langt det har latt seg gjøre har bygningsmaterialer blitt gjenbrukt. Det er kommet på plass energieffektive installasjoner som sørger for redusert forbruk av energi og vann og gode løsninger for å redusere mengden avfall. Bygningen innehar energimerke C. Utenfor Toldboden vil Entra i løpet av 2023 etablere en grønn lunge i form av en park. Brattøra er Midt-Norges største kommunikasjonsknutepunkt. Det er kun kort gangavstand fra Toldboden til så vel hurtigbåt, buss og tog. Området er utviklet med gode sykkelveier, og det er sykkelparkering i tilknytning til eiendommen. Dette gjør det både enkelt og bekvemt å velge en miljøvennlig reisevei til og fra jobb for våre leietakere.  

Miljøprofil

 • BREEAM In-Use: Excellent (pågående prosess)
 • Energiklasse: C

Kontakt

Stine Hostad

Leder Trondheim

477 06 686