Hopp til hovedinnhold

Vann- og avløpsetaten signerer med Entra og flytter til Bryn

Pressemelding

(Oslo, 13. juni 2024) Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune har signert en ny leieavtale med Entra. Avtalen omfatter nesten 10.000 kvadratmeter med næringslokaler i Brynsengfaret 6.

Brynsengfaret 6 ligger sentralt på Bryn, rett ved Brynseng T-banestasjon. Her skal Vann- og avløpsetaten leie nesten 10.000 kvadratmeter.
Brynsengfaret 6 ligger sentralt på Bryn, rett ved Brynseng T-banestasjon. Her skal Vann- og avløpsetaten leie nesten 10.000 kvadratmeter.
_/image/3a79bc21-e428-44da-b3ef-f9833c912e32:8ddc1c9e10b89c592bfff4ddde5a36adb4c627a9/block-166-91/56aa45d4-af22-4f22-a42d-bfd166c46b46.jpg?quality=70

Vann- og avløpsetaten flytter til Bryn høsten 2025. Avtalen med Entra har en varighet på ti år. Brynsengfaret 6 er et stort kontorbygg på 33.000 kvadratmeter som ligger meget strategisk til på Bryn, kun 100 meter fra Brynseng T-banestasjon. Buss og tog ligger også i umiddelbar nærhet. En av Oslos vannveier, Alnaelva, renner forbi rett utenfor eiendommen.

– Vi i Vann- og avløpsetaten ser frem til å flytte til Brynsengfaret 6 i 2025! Her får vi flotte, fleksible lokaler som muliggjør økt samhandling og enda bedre ressursutnyttelse. I tillegg til gode kontorarealer, ivaretar lokalene også våre spesialbehov – blant dem laboratorium, garderobe og operasjonssentral. Det blir en stor gevinst å ha gangavstand mellom administrasjons- og prosjektmiljøet i Brynsengfaret 6 og etatens driftssentral på Helsfyr, noen hundre meter unna, sier direktør i Vann- og avløpsetaten, Anna Maria Aursund.

Vann- og avløpsetaten forsyner Oslos befolkning med drikkevann og håndterer avløpsvannet. Dette innebærer at ca. 700.000 mennesker er avhengig av etatens tjenester hver eneste dag. De har ansvar for produksjon, drift, vedlikehold og fornyelse av byens renseanlegg, ledningsnett og pumpestasjoner for både drikkevann og avløpsvann.

I Brynsengfaret 6 vil Entra modernisere og tilrettelegge lokalene slik at de er godt tilpasset Norges største fagmiljø innen vann og avløp, med rundt 700 ansatte. Entras rådgivere innen fremtidens arbeidsplass bidrar i prosessen med å utforme arbeidsplasskonsept og lokaler tilpasset Vann- og avløpsetatens ønsker om å samhandle på tvers av avdelinger, seksjoner og prosjekter. Foruten moderne kontorer, vil lokalene også inneholde laboratorier for blant annet testing av vannprøver.

– Vi er selvfølgelig fornøyde med at Vann- og avløpsetaten har valgt Entra som samarbeidspartner og gårdeier for sine nye lokaler. Vann- og avløpsetaten har et svært viktig samfunnsoppdrag, og vi skal gjøre det vi kan for å legge til rette slik at de ansatte får en best mulig arbeidshverdag. Vi gjennomfører nå oppgraderinger som vil gjøre Brynsengfaret 6 til et moderne og mer bærekraftig kontorbygg, sier Kjetil Hoff, direktør for eiendomsforvaltning i Entra.

Rehabiliteringen av Brynsengfaret 6 omfatter blant annet fellesfasiliteter som personalrestaurant med utsikt over det vakre parkdraget langs Alnaelva, resepsjon, stort møteromssenter og treningsrom. Oppgraderingene skjer med mål om en høy gjenbruksgrad gjennom bevaring av bygningskropp og fasade. Eiendommen har flere store takflater hvor det prosjekteres for solkraft for et enda mer energieffektivt bygg. Kontorbygget planlegges miljøsertifisert med BREEAM In-Use til nivå «Excellent» etter oppgraderingen.

Entra har tidligere signert nye avtaler med blant annet Mestergruppen, ABK-Qviller og Roche Norge i Brynsengfaret 6. Felles for disse organisasjonene er at de representerer miljøer med høy kompetanse.

– Med Norges største fagmiljø innen vann og avløp på plass fra neste år, styrker vi Brynsengfaret 6 ytterligere som en destinasjon for ledende kunnskapsbedrifter innen sine fagfelt, sier Hoff.