Hopp til hovedinnhold

Yara får nytt hovedkontor

Pressemelding

(Oslo, 4. mars 2024) Yara International har signert en ny leieavtale med Entra og vil flytte til et nytt hovedkontor i 2027. Avtalen har en varighet på ti år og omfatter leie av mer enn 16 000 kvadratmeter med kontorlokaler i Verkstedveien 1 på Skøyen.

Verkstedveien 1 er et moderne kontorbygg på mer enn 31 000 kvadratmeter. Fra kontorbygget er det kort vei til alt av kollektivforbindelser ved et av de største knutepunktene i Oslo.
Verkstedveien 1 er et moderne kontorbygg på mer enn 31 000 kvadratmeter. Fra kontorbygget er det kort vei til alt av kollektivforbindelser ved et av de største knutepunktene i Oslo.
_/image/96677e18-7ce8-4d99-afc1-6724fa2fc15d:ff2a43527a1060feefff1ae393542869bf3b0f3c/block-166-91/5c6b5d2b-9f32-4650-bd92-55d8bad83b50.jpg?quality=70

Yara International har rundt 17 500 ansatte globalt med tilstedeværelse i 60 land fordelt på fire kontinenter. De har i dag kontorer i tre ulike eiendommer på Skøyen. Med den nye avtalen vil Yaras kommende hovedkontor bli i Verkstedveien 1. Her vil de disponere areal i fjerde til sjuende etasje i kontorbygget som ligger sentralt til på Skøyen.

– Yara ønsker å samle alle ansatte i Oslo i ett bygg og med moderne lokaler tilpasset hybride arbeidsformer. Vi er glade for at vi har funnet lokaler for nytt hovedkontor på Skøyen – et sted vi kjenner godt og som vi også ser er i sterk utvikling, sier Solveig Hellebust, EVP People, Process and Digitalization i Yara International.

Fellesarealene i Verkstedveien 1 skal oppgraderes og Yaras kommende kontorlokaler skal tilpasses selskapets nye konsept slik at det blir et fleksibelt og godt hovedkontor. I prosessen vil det bli vektlagt en høy grad av ombruk og gjenbruk. Yara har i avtalen mulighet til å utvide sine arealer ytterligere etter en optimaliseringsperiode. Entras rådgiverteam vil bistå slik at Yara får arealer best mulig tilpasset sine behov. Entra skal tilrettelegge for et showroom som presenterer Yaras løsninger, i tillegg til en grønn takterrasse for dyrking av grønnsaker og vekster. Personalrestauranten vil dermed få tilgang til sesongbaserte råvarer fra eget tak.

Det er forventet at Yara er samlokalisert i sine nye lokaler i løpet av første kvartal 2027.

– At Yara velger Entra ser vi på som en stor tillitserklæring. De har vært en viktig kunde for Entra med kontorer på til sammen 11 800 kvadratmeter i to av eiendommene som var en del av porteføljen fra Oslo Areal. Når Yara ønsket å samle sitt nye hovedkontor under samme tak, er det gledelig at vi kan tilby kontorer som svarer til de behovene som en stor og internasjonal aktør som Yara har. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Yara, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra.

Verkstedveien 1 er et moderne kontorbygg på mer enn 31 000 kvadratmeter fordelt på sju kontoretasjer som omringer et flott atrium. I førsteetasjen er det blant annet personalrestaurant, kafé og butikker. Kontorlokalene holder en gjennomgående høy standard. Fra kontorbygget er det kort vei til alt av kollektivforbindelser ved et av de største knutepunktene i Oslo.

Cushman & Wakefield Realkapital har vært rådgiver for Yara i prosessen med å finne et nytt hovedkontor.