Hopp til hovedinnhold
Oslo Kristian Augusts gate 13, 0164 Oslo
Eiendom
_/image/7d40940f-c5ad-4875-9b50-fe52def1385e:53c8f4cdb22ce15c233f7c0e176ea7dfe7829c66/block-1024-585/Kristian%20Augusts%20gate%2013%20fasade.jpg?quality=70
59.916829664042524 10.737545335008777

Kristian Augusts gate 13: Norges første fullskala ombruksbygg

Velkommen til Norges første fullskala ombruksbygg! Kristian Augusts gate 13 tilbyr et unikt kontorfellesskap på Tullin i Oslo sentrum. Ambisiøse bærekraftmål og innovativ bruk av eksisterende materialer preger interiøret. Både byggematerialer og løst inventar består så langt som mulig av ombruk og gjenbruk, uten at det påvirker opplevelsen av et lyst, moderne og attraktivt sted å være. Vegg i vegg ligger et bredt utvalg spisesteder og kulturopplevelser, og med trikken stopper du rett utenfor døren.
 • Område Oslo
 • Størrelse 4 101 kvm
 • Byggeår 1958
 • Modernisert 2021

Lokalene: Unikt og moderne kontorfellesskap

Kristian Augusts gate 13 er som et ombruksmuseum hvor du kan dra på «ombruksjakt». Ved å skanne QR-kodene du finner på veggene, finner du historien bak alt det som har blitt gjenbrukt – fra når det ble brukt til hvor det ble brukt. Her har både byggematerialer og løst inventar blitt gjenbrukt, mens lokalene fremstår moderne, unike og har et spennende uttrykk som gir rom for inspirasjon. Spaces står for utleie av kontorarealene og co-working-plassene, så her kan både små og store bedrifter passe godt inn. KA13 ble i 2021 tildelt DOGA Hedersmerket.

Fasiliteter

 • Resepsjon
 • Møteromsenter
 • Sykkelparkering
 • Garderobe
 • Treningsrom

Beliggenhet: Et område som er skapt for å brukes

Tullinkvartalet er et område som er omgjort til et helt nytt byrom med gatetun, passasjer og bygg som inviterer byen inn i kvartalet. Samspillet mellom gammel bebyggelse, ny arkitektur og ny aktivitet gir et nytt liv til et sentralt og viktig område i hovedstaden. Ikke bare finner du en rekke gode og unike spisesteder, butikker, hoteller og kulturopplevelser et steinkast unna bygget, også Nasjonalteateret og Karl Johan ligger bare noen få minutters gange fra eiendommen. Herfra kommer du deg raskt inn og ut av byen, samt effektivt rundt i Oslo. KA13s nærmeste nabo er Domus Juridica, som gjør at området også har et betydelig innslag av studenter. Og blir man sulten finner man en rekke spennende tilbud rett utenfor døren, som DinDeli, Becco eller Kafeteria August. Tullinkvartalet er skapt for å brukes – på dagtid og på kveldstid – for hele byen.

Nærområdet

 • Trikk: 20 m
 • Buss: 20 m
 • Flytog/tog: 500 m
 • T-bane: 450 m
“Vi ønsker å bidra til en bærekraftig byggenæring. Målet vårt har vært å vise at ombruk er mulig – og kan lønne seg”
Per Ola Ulseth - direktør prosjektutvikling i Entra

Bærekraft: Fokus på ombruk

Bygget er fra 1950-tallet og har blitt rehabilitert etter sirkulære prinsipper med nytt tilbygg. Bygget stod ferdig våren 2021 og har en ombruksgrad på nærmere 80 prosent. KA13 er kalt Norges mest ambisiøse ombruksbygg. I rehabiliteringsprosjektet har prosjektet vært Oslo rundt på jakt etter materialer fra rivningsklare bygg, og det er blant annet hentet 21 hulldekker fra Regjeringskvartalet. Men materialene er hentet fra en rekke andre bygg også. Under byggingen oppnådde vi en avfallssorteringsgrad på 100 prosent. Bygget er det første ombruksprosjektet i Norge som er i henhold til kriteriene fra FutureBuilt, og det er innarbeidet krav tilsvarende BREEAM-NOR Very Good. Er du nysgjerrig på å vite mer om hvor vi har hentet materialene fra? Oversikten over materialer finner du i erfaringsrapporten fra KA13.

Miljøprofil

 • Future Built forbildeprosjekt
 • Miljømerke: C
 • Sykkelparkering
 • Nær kollektivtransport

Mer om bærekraft

Kristian August gate 13 er det første store eksempelet på et ombruksbygg, og viser vei for andre aktører. Bygget, som allerede har fått DOGA Hedersmerket og omtales som et landemerke, er et referanseprosjekt for sirkulær og bærekraftig byggeskikk. Erfaringer fra denne FutureBuilt-piloten er på vei inn i andre prosjekter, og har dessuten vært viktig i arbeidet med å endre regelverket slik at det fremover blir enklere med ombruk av byggematerialer. 

Erfaringsrapporten er utarbeidet av ombruksteamet i KA13-prosjektet med Anne Sigrid Nordby (ombruksrådgiver) som hovedredaktør, med Randi Lunke (ombrukskoordinator) og Rune Andersen (prosjektleder) som medredaktører og historiefortellere. Alle prosjekterende, utførende, leverandører og leietaker har vært viktige bidragsytere med fakta og deling av erfaringer.

Les rapporten her.

English version of findings report

Kontakt

Ragnhild Amlie

Eiendomssjef

922 32 392